Om hotell Bluebelle by Pillow och restaurangtips i Marbella

Boutiquehotell Bluebelle by Pillow.  Receptionen.

Under tiden vi var i Marbella bodde vi på ett boutiquehotell Bluebelle by Pillow.  

Bluebelle by Pillow är ett budgethotell som ligger bara 600 meter från stranden och stadens gyllene mil. Hotellet ligger också nära restauranger, affärer och strandklubbar. Bluebelle by Pillow är bra utgångpunkt för att upptäcka Marbella och näraliggande orter.

Boutiquehotell Bluebelle by Pillow.

Rum på Blubelle

Rummen på Bluebelle är i olika storlekar. Det finns dubbelrum, superior dubbelrum, familjerum och sviter, några med terrass. Personalen på hotellet är väldigt trevliga, hjälpsamma och talar bra engelska.

 Vi bodde i ett dubbelrum som var enkelt men fräscht. Vi hade plattskärms-TV, luftkonditionering, uppvärmning och eget badrum med dusch och hårtork. 

Vårt rum på Bluebelle by Pillow.
Vårt rum på Bluebelle by Pillow.

Gratis wi-fi och parkering ingick i hotellpriset.  Wi-fin fungerade jättebra. Parkeringen däremot kunde vara full under visa timmar. Det finns ingen frukost på hotellet. På vårt rum fanns bara en vattenkokare och ett litet kylskåp men precis intill hotellet ligger två restauranger där vi kunde köpa frukost. Varje gång vi åt där mötte vi lokala poliser som också åt sin frukost. Då fick jag en tanke… om lokalbefolkning äter här då måste de servera någonting gott. Ja, och det var det. På båda restaurangerna hade de riktigt gott kaffe.

Restaurangtips från lokalbefolkning 

Det finns många restauranger i Marbella men vilka är bra? Vi frågade en av tjejerna på hotellets reception. Hon gav oss två tips på restauranger som verkligen var bra.

Lobito de Mar

Lobito de Mar. Bardelen.

Lobito de Mar ligger bara några hundra meter från hotellet Bluebelle by Pillow. Det är en fin och elegant restaurang /bar som serverar traditionell spansk mat med fisk som huvudmeny. Restaurangen satsar på matkvalitet och god servis. Det sägs att varje dag besöker personalen de bästa fiskmarknaderna i Andalusien för att få den färskaste fisken till restaurangen och har kunskap om viner som är väl anpassade till de rätterna som serveras. Vi beställde inte vin men maten som vi åt var vällagad och jättegod.

På bilden. Tunfisksallad. Fisk i tomatsås och potatischips. Allting var jättegott men potatischipsen var suveräna.

Personalen var supertrevlig. De såg till att vi hade en mysig kväll med levande ljus, god mat och trevlig atmosfär. Lobito de Mar är inte en billig restaurang men ändå väldigt populär. I restaurangen rekommenderas att boka bord för att få plats. I bardelen däremot kan man få bord om det är ledigt. Vi kom när restaurangen öppnades och alla bord i restaurangen var redan reserverade men vi fick ett bord i baren.

Boca Seca 

Sport och tapas bar Boca Seca.

Boca Seca är en sportbar som har brett utbud av traditionell spansk tapas och ett stort urval av öl, över 130 sorter från hela världen. I Boca Seca finner du avslappnad atmosfär och färgglad inredning. Här kan du titta på sportevenemang som visas på stora skärmar, spela biljard eller umgås med lokal befolkning som brukar komma hit. Du kan också hänga med på olika evenemang med levande musik som baren arrangerar ibland.

Vi hade inte tur att pricka in levande musik men tapas vi åt där, var jättegod, personalen trevlig och priserna var betydligt lägre än på Lobito de Mar.

Boca Seca är billigt och bra helt enkelt.

Så, båda restaurangerna har god mat och definitivt är värda ett besök men de skiljer sig åt i stil. Boca Seca är en charmig sportbar med avslappnad atmosfär där man kan äta tapas med efterrätt eller bara ta en öl, titta på sport och spela biljard. Lobito de Mar däremot är en finare, lugnare restaurang med elegant inredning där du kan njuta av fin middag och bara koppla av. 

Bra att veta

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *