Golf på Los Arqueros Golf & Country Club.

Los Arqueros golfbana.

Bland de branta bergen och det omgivande spektakulära landskapet, nära bergsbyn Benahavis hittade vi Los Arqueros Golf & Country Club.

En golfbana, svår att besegra men med oslagbara vyer som utmanade oss, provocerade ibland och verkligen satte våra skills på prov.

På vägen till banan

Vi bestämde oss för att testa Los Arqueros golfbana eftersom den ligger nära Marbella och efter regn har vi bara eftermiddagstimmar att spela. Vi packar klubborna, sätter oss i bilen och ställer in GPS mot Los Arqueros Cuntry Club. Vägen till banan slingrar sig i berget. Vi beskådar spektakulära vyer och är laddade för en ny golfrunda. Omtumlade av de vackra vyerna märker vi knappt att vi är framme.

Los Arqueros Cuntry Club. Klubbhuset.

I receptionen fixar vi greenfee. Personalen ser ganska trött ut och är inte särskilt pratsamma men de vaknar till liv och bjuder på ett leende när vi undrar om vi behöver en golfbil. De säger att banan är kraftigt kuperad rakt igenom och golfbil är nog nödvändigt. Ok, vi tar en golfbil och betalar det vi ska. Personalen går i dvala igen. När vi kommer ut på rangen finns ingen bil som vi kan ta och ingen personal som vi kan fråga. Vi märker snabbt att det inte är precis den servisen som vi fick på Chaparral Golf dagen innan men det ordnade sig till slut.

Om banan

Los Arqueros golfbanan öppnades 1991. Det är en 18-hålsbana, skapad av en spansk golflegend Severiano Ballesteros. Seve som anses vara en av de bästa spelarna någonsin har utformat cirka 30 golfbanor världen över. 

 Idén bakom Los Arqueros design var att göra en bana som kan följa terrängens konturer och vara i samklang med den naturliga miljön. Seve utnyttjade verkligen den idén. Han designade banan så den smälter in i den naturligt vackra miljön och varje hål har sin egen utpräglade personliga karaktär som berör alla golfare på något sätt. 

Los Arqueros golfbana.

Hur upplevde vi golfrundan?

Vi går till första tee. Bakom oss står några golfare och väntar på sin tur. Vi slår varsin driver och försvinner i dalen. Första hålet är ett smalt hål med en risk till höger, out-of-bounds till vänster och ganska svår green men vi klarar oss. Nu återstår bara att ringa på klockan så att nästa spelare kan börja svinga.  

Vi går vidare, balanserar som ballerinor på de snäva smala fairways och passerar några vattenhinder. Omgivningen är så vacker så det är lätt att tappa fokus från golfen. Blyga solglimtar värmer oss på ryggen och vackra röda blommor fastnar i blicken. Några okända fåglar börjar med pardans och bry sig inte ett smack om att vi ska svinga. Livet leker.

Vackra blommor på Los Arqueros golfbana.

Mest utmanande hål

Vi kommer till det 6: e. hålet.  Det är banans längsta par 5 hål och det svåraste. Här gäller det att slå en bra driver och spela säkert för att klara sig eftersom det är ett mycket långt, smalt hål, med faror på båda sidor av fairway, en bunker framför och en lurigt äggformad green.

Vi är framme vid 8:e hålet. Hålet är lite knepigt, eftersom det är ett långt par 5, med ett trångt dogleg mot höger som sluttar med kraftig lutning nedåt mot ett vattenhinder och sedan går det uppåt mot green. Där gäller att inte slå för långt och inte för kort och klara alla lutningar. För mig var det ett svårt hål att besegra och slutade med bom. Bosse gjorde bra ifrån sig och fick extra poäng i ”protokollet”

Los Arqueros golfbana.

Mest magnifika hål

De mest magnifika hålen på golfbanan är 12 :e och 13 :e . Båda hålen spelas från förhöjda tees vilken ger en häftig känsla i sig och bland de vackra vyer som gör det till en spektakulär golfupplevelse. Hål 12 är par 4 hål med risker åt vänster, höger och bakom greenen.

Hål 13 är ett smalt hål med täta träd, buskar till höger, out-of-bounds till vänster och jättesvår kraftig lutande green. Här krävs det ett bra och långt utslag från tee för att komma över alla hinder och hamna på fairway. När du väl gjort detta, ja då kan du slappna av för en stund och njuta av den magnifika utsikten över ”Mare Nostrum”, där man på klara dagar kan se Afrikas kust och bergskedjan Atlas. Men när du kommer till greenen så är det test av dina skills igen. Den bjuder på fart i nedförslut och stannar inte bollen hamnar du i vissjan bland sten & buskage. ?

För övrigt är banan i bra skick . Vi hade en härlig golfrunda där ute.?

Los Arqueros golfbana.
Los Arqueros golfbana.

Bra att veta

  • Golfhäftet på den banan gäller bara på vardagar.
  • Greenfee varierar beroende på säsong:
  • Under låg säsong kostar greenfee 54€, medel säsong 65€ och hög säsong 89€.
  • Med golfhäftet betalar du halva priset oavsett säsong.
  • På sommar är det låg golfsäsong i Spanien. Om du tål värmen så kan du spela billigare.
  • Mer information hittar du på http://www.losarquerosgolf.com

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *