Marbellas parker och promenadstråket Paseo Maritimo

Parken Parque de la Constitución.

Park är alltid en skön, grön oas för mig där jag kan tillbringa en stund, bort från stimmet och bullret i stadscentrum. Det är en plats där jag kan njuta av grönska, känna dofter av färgglada blommor, stanna upp, filosofera och hämta krafter inför nästa äventyr. Parken för mig är en slags ventil till balans och harmoni när omvärlden känns lite kaotisk.

I Marbella hittade vi två härliga parker och ett promenadstråk som jag ska berätta om i detta avsnitt.

Parken Alameda

Parken Alameda.
Parken Alameda.

 Vi går längs huvudgatan i den nya delen av Marbella. Det är mycket biltrafik och bullrigt. Vi får prata högt för att höra varandra. Plötsligt får vi syn på en grön oas mitt i stan. Det är Alameda park. Vi sätter oss på bänken och njuter av lugnet. Det känns så behagligt. Borta från avgaser, ljud och trafikkaos. Det vi befinner oss i är en mysig, grön oas med frodiga växter, blommor & vackra keramik bänkar. Bänkarna är prydda med olika målningar som har historia att berätta. Parken ligger mitt i Marbella, nära Gamla stan och ger så skön avkoppling.  

En vacker keramikbänk i parken Alameda.

I parken finner vi också en fontän som ger en ljudkuliss med behagligt ljud för öronen, lekplats och en karusell. Det är ingen jättestor park, men väl värd ett besök för att få lite lugn och ro innan nästa äventyr och kanske lite svalka när det är som varmast.

Fontän i parken Alameda .

På hörnet finner vi ett bageri /café. Fångade av doften av nybakat bröd och smarriga kakor som vi inte kan motstå går vi in och fikar. Det blir pricken över i:et efter den sköna stunden i parken. 

Parken ”Parque de la Constitución

Ingång till parken Parque de la Constitución.

Vi strosar vidare och kommer till en annan stadspark ”Parque de la Constitución”. Denna park som en gång i tiden var en privat trädgård ligger strax utanför centrum, några minuters promenad från stranden. I parken” Parque de la Constitución” finner vi en amfiteater som är ett exempel på traditionell andalusisk arkitektur. Amfiteatern används för utomhuskonserter som spelas under sommarsäsongen.

Parkens amfiteater.
Observatorium i parken.

Vi går vidare och passerar ett litet observatorium men det är för ljust för att titta på stjärnorna. Lite längre bort finns ett litet lekområde med gungor.

Parken har ett stort urval av växter från jasminblommor, apelsinträd till palmer, olivträd och andra tropiska buskar.

High Chaparall – kaktusar.

Jag är imponerade av de höga High Chaparall – kaktusar som snart ska blomma men en del växter är vissna på konstigt sätt så vi undrar vad som händer. Är det naturlig process eller klimatförändringar?

Växter i parken.

Vi sätter oss på en bänk och känner dofter från mogna apelsinträd och andra blommor. I hela parken finns det gott om bänkar och små porlande fontäner. Det finns också cafe/bar om man vill njuta av en kopp kaffe. Med andra ord ”Parque de la Constitución” är en annan mysig plats att tillbringa en stund bort från stimmet i centrum.

Strandpromenaden ”Paseo Maritimo”

Hamn i Marbella.

Vi kommer ut från parken och tar ”Paseo Maritimo”. Paseo Maritimo” är en strandpromenad som går från den gamla fiskehamnen och sträcker sig 7 km ända till Puerto Banus. Här blandas lokalbefolkningen med turisterna som joggar, stretchar och går.

Det blåser, solen tittar fram blygt, samtidigt som den är på väg ner. Vi går bara en bit av strandpromenaden eftersom det börjar bli sen kväll. Vi passerar mängder av tapasbarer glassbarer restauranger och olika badstränder.

Strandpromenad ”Paseo Maritimo”.

Solstolarna är hopfällda för kvällen men sandskulpturer på stranden är fortfarande kvar.

Sandskulpturer på stranden.

Vi kommer till en brygga, stannar där och njuter av solnedgången. Det känns som skön avslutning på dagen. 

Utsikt från bryggan.
Solnedgången fångad under en härlig promenad på ”Paseo Maritimo”.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *