En golfrunda på Chaparral Golf

18-hål på Chaparral Golf.

Chaparral golfklubb ligger i en vacker miljö i Mijas ”Golf valley” på Costa del Sol i Spanien. Omgiven av berg och hav bjuder Chaparral golfbana på fantastisk utsikt från varje hål. Vi har spelat på Chaparrals golfklubb och haft en underbar golfrunda.

Om golfklubben

Vi anländer till Chaparral golfklubb och parkerar bilen under trätak. Solen värmer våra kinder och det blåser svagt. Det känns behagligt. Direkt vid parkering ser vi ett träningsområde och utslagsplatser på drivingrangen byggt i trä med två plan och en vacker utsikt över berget. 

Utsikt från drivingrange.

Klubbhuset

Vi går till klubbhuset för att betala greenfee. 

Klubbhuset är byggt i andalusisk stil, det har fin inredning och en stor terrass med vy över banan och havet. Stranden ligger bara 700 m från banan. Vi går ut på terrassen, känner doften av tallskog och njuter av omgivningen. I golfshopen betalar vi greenfee och tar några hinkar med bollar. Vi värmer upp på andra plan. När hinkarna är tomma är det dags att ta golfbilen och ställa sig på första tee.

Klubbhuset på Chaparral Golf.

Hur upplevde vi golfbanan?

Golfbilen är nödvändig eftersom det är riktigt backigt. Banan är inte så lång bara 5800 m men den är utmanande och kräver både skicklighet och precision. Hålen är omväxlande. Omgivningen vacker men svår att passera på visa hål. Det gäller att få bra träff för att komma över alla blommande buskar och träd. Det krävs också bra riktning för att komma på fairway som är inte platt någonstans.

Chaparral golfbana.
Chaparral golfbana.

Vi tar oss genom hål efter hål. Ibland går det riktigt bra ibland hamnar bollar lite snett. Men även om banan är utmanade på vissa ställen känns det skönt att spela. Teerna, greenerna och fairways håller hög kvalité rakt igenom och det är så mycket att titta på. Alla vackra växter, fina byggnader och den underbara layouten. Vi är framme vid artonde hålet. Var tog tiden vägen? Ja, tiden försvinner när man har roligt.

Chaparral golfbana.

Med några bilder till kan vi bara rekommendera denna bana för dig som tänker spela golf på Costa del Sol. Det är en riktig pärla.?

Chaparral golfbana.
Bosse svingar för fullt.
Chaparral golfbana.

Bra att veta

  • Greenfee 18 hål inklusive golfbil kostar 90€.
  • Med golfhäftet betalar du halva priset.
  • Golfhäftet gäller alla dagar utom v. 9,10,42,43.
  • Mer information finner du på /http://www.golfelchaparral.com/sv/
Jag känner mig nöjd. Det var en skön golfrunda.

Lycka till på banan !??️‍♀️

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *