Magna Marbella Golf

Klubbhuset på Magna Marbella Golf.

I Costa del sol-området hittar du fina stränder, berg och vajande palmer men också många golfbanor. Solkusten runt Marbella och Malaga provinsen kallas också för Costa del golf eftersom golf är väldig populär här och det finns ett stort antal banor att välja på. Golfbanorna ligger nära varandra. De flesta är kuperade men har otroliga vackra vyer. Vi testade tre olika golfbanor och i detta inlägg ska jag berätta om den minsta, Magna Marbella Golf.

Om banan

Dagen vi ska spela golf börjar med ett kraftigt regn men vi är inte bekymrade. Vi vet att på Marbella regnar det inte hela dagen. Vi kommer kunna spela en eftermiddagsrunda men vi hinner kanske inte spela 18 hål.  Vi tittar i vårt golfhäfte och hittar en 9-håls golfbana Magna Marbella Golf.

Magna Marbella Golf. Utsikt över berget.

Magna Marbella Golf är en nio-hålsbana som ligger i hjärtat av Nueva Andalucía Golf Valley, bara två kilometer från Puerto Banús.

Designer José María Elguezábal har försökt att blanda både enkla och svåra element för att skapa en golfbana för spelare på alla nivåer. Nybörjar golfare får chansen att träna på sitt spel och testa alla sina klubbor men mer erfarna spelare får träning på sitt korta spel. Det är 7 par 3 hål och 2 par 4 hål och det tar cirka två timmar att spela.

Banan har en standard som liknar pay and play banorna i Sverige och är bra som träningsbana inför en riktig stor 18 hålsbana.

Magna Marbella Golf.

Magna golfbanan behöver lite renovering och uppfräschning särskilt av fairways och teerna eftersom de har sett sina bästa dagar. Greenerna är ganska fina och det bästa av allt är vyerna runt banan över havet och berget. Banan är kuperad med det går bra att ta en golfvagn eftersom den inte är så stor.

Magna Marbella Golf.
Magna Marbella Golf. Green på nionde hålet.

Om spelet på Magna golfbanan

Efter en uppvärmning på ranchen går vi till första tee och börjar spela. Direkt på första hålet behöver vi komma över ett vattenhinder och ta rätt klubba för att pricka rätt längd och inte hamna i vattnet. Vi lyckas med första slaget och går vidare. Vid vattenhindret möter vi några ankor som hoppar i vattnet så fort de får syn på oss. På tredje hålet upptäcker jag att jag glömde min pitch på övningsområdet. Jag springer dit med förhoppning om att jag ska hitta min klubba medan Bosse väntar och släpper förbi alla spelare som är efter oss. Jag hittar min pitch och kommer tillbaka. Vi börjar spela nästa hål. Oups! Båda två slår bollen i vattnet. Det är inte så lätt att spela som det ser ut. Det finns en del svårigheter som vi får handskas med.

Magna Marbella Golf.

Vi går vidare och fortsätter träna på kort spelet. Det går upp och ner precis som i backarna. Men det gör ingenting. Vid varje hål får vi beundra den underbara naturen som gör att vi glömmer bort de dåliga slagen och bara njuter av tillvaron.

Magna Marbella Golf. Utsikt över havet.
Magna Marbella Golf.

Efter nio hål har vi fått en rejäl kortspelutmaning och lite fysikträning i backarna. Vi är nöjda för att nu är vi redo att utmana en lång 18 hålsbana.

Bra att veta

  • Greenfee på Magna Marbella Golf kostar 15 euro/person.
  • Med golfhäftet betalar du halva priset.
  • Mer information om banan finner du på http://www.magnamarbellagolf.com

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *