En golflektion med proffs

Puttning på Woodlands Countryclub.

Vi anlände till Woodlands Countryclub i Örkelljunga nära Helsingborg i juli 2018, för att ta en spellektion med PGA tränaren Stefan. Det var en het dag och solen gassade. Det  första vi såg när vi kom på plats var golfbilar som stod vid  greenen  och golfare som svalkade sig i klubbhuset . Greenen bakom bilarna  såg ut som en liten grön oas på den solbrända banan.

Stefan mötte oss vid entrén. Han hälsade oss välkommen och efter några slag på ranchen gav vi oss ut på banan och spelade fem hål. 

Det kändes häftigt att spela med ett proffs. Under tiden vi svingade fokuserade Stefan på vårt spel och gav  oss tips och idéer om olika spelstrategier.

Vad behövde vi förbättra ?

Efter genomförd runda var det dags för spelanalys. Vi behövde förbättra puttningen och driverslagen. 

Puttning

Jag och Bosse är jämna i vårt spel men många gånger tappar vi poäng för att vi inte sätter puttarna i hålet. Stefan visade oss en övning som en spelare på PGA touren gjorde. 

PGA spelaren tränade en meters puttar tills han satte hundra puttar i rad. Kan du tänka dig hur länge han stod på greenen?

Vi skulle sätta tio puttar i rad och repetera övningen flera gången. 

Ok, tänkte vi, nu ska vi träna som proffs och bita ihop när det bli tråkigt. 

Genom denna övningen skulle vi öva  på puttningskänslan och självförtroendet för att lyckas sätta puttar i hålet.

Puttning på Woodlands Countryclub.

Driverslag

Nästa övning var driverslag . Stefan hämtade sin maskin och mätte hastigheten på driverslagen och hur vi slog på bollen.

Bosse hade bra hastighet på slagen men behövde samla ihop sina kroppsdelar . Jag behövde slå upp mer på bollen för att få mer  längd och kvalite på slaget.

Stefan hjälper Bosse att hitta rätt position för driverslag.
Efter en hink slagna bollar är Stefan nöjd med Bosses sving.

Efter två timmars övning var vi fyllda med information, inspiration och nya intryck. Trötta och lite hungriga gick vi till klubbhuset och beställde en räkmacka. Det var en bra avslutning på den varma eftermiddagen tyckte vi.

Vad hände sen ?

Efter en god räkmacka åkte vi hem och tänkte – Ok nu gäller det bara öva och se vad som händer.

Till min förvåning gav träningen och tipsen ett bra resultat. Puttarna blev bättre, drivern går längre och jag känner mig säkrare att slå med den . Bosse har samlat sina kroppsdelar och sänkt sitt handikapp lite grann.

Stefan hjälpte oss att se och justera små saker som  vi inte själva kunde se eller känna . Jag tycker att det var en bra och  givande golflektion men lite dyr. Vi hade tur och fick lektionen som present annars hade kalaset kostat 1595 kr. Det är samma pris som gäller oavsett om man är en eller två spelare, så det är billigare att spela i sällskap.

Men när jag tänker på det så här efteråt, så kan jag tycka att det var väl investerade pengar, om man lär sig och vill förbättra sitt spel, men det får var och en själv avgöra.

Tillbaka på hemmabanan med en bättre sving och samlade kroppsdelar.

Bra att veta

  • Du får spela 6-7 hål med PGA- tränare.
  • PRIS : 1595 kr för 1 till  2 personer
  • Lunch eller greenfee ingår 
  • Varaktighet 2-3 timmar
  • Du får genomgång och analys av ditt spel
  • Mer info finner du på www.liveit.se

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *