Kaya Belek i Turkiet – hotellrecension

Kaya Belek.Vid poolen. 

Hotel Kaya Belek är ett elegant modernt femstjärnigt hotell omgivet av pinjeskog och hav. Hotellet ligger i ett lugnt område, 200 m från golfbanan och precis vid havet. Det passade oss perfekt eftersom vi denna gång var mer inriktade på att spela golf och koppla av mellan svingarna.

Kaya Belek är också ett hotell som passar för familjer som inte spelar golf. Vi spelade en golfrunda med ett äldre par som var i Belek med sina barn och barnbarn men det var inte alla i familjen som spelade golf. Jag frågade om deras familj kände sig uttråkade under tiden de var på golfbanan eftersom det tog cirka 4 – 4,5 timme att spela 18 hål. De tyckte inte att det var något problem för att det fanns många aktiviteter på hotellet som kunde hålla igång både de vuxna och barnbarnen.

Det som förvånade oss mest på Kaya Belek var den fantastiska servicen och gästvänligheten som vi fick. Jag har inte upplevt en sådan service på något annat av de hotell jag har varit på tidigare. Kaya Belek levererade varje dag och det gjorde att vår vistelse på hotellet kändes extra lyxigt.

Vi anlände till Belek sent på natten.  Direkt när vi kom till hotellet fick vi hjälp med bagaget och på rummet väntade oss en fin fruktkorg och en flaska vin. Vi fick även ett presentkort på 20 min massage och gratis transport till golfbanan. Personalen var alltid tillmötesgående och hjälpte oss när vi behövde boka om en golfrunda eller åka till apoteket.

Om vårt rum på Kaya Belek 

Kaya Belek – hotell. Utsikt från vårt rum.

Rummet som vi bodde på var fräscht, ljust, med balkong och havsutsikt. Baren var välfylld med drickor och vatten. Wifi fanns endast i receptionen men för oss var det inget problem. Det var så trevligt i lobbyn. Så fort vi satte oss där och skulle surfa kom en servitris och frågade om vi vill ha en drink eller snacks.

Mat på hotellet

Isfigurer i restaurangens entré.

Kaya Belek erbjuder all-Inclusive buffé med ett speciellt tema som ordnas varje kväll. Det finns också a la carte restauranger med asiatisk, italiensk och turkisk mat. Ett besök per vistelse ingår. Det är mycket mat och enorm kakbuffé som serveras varje dag. Maten är fräsch och varierad. Vissa rätter tillagas direkt framför dig.

Det är omöjligt att smaka på allt under en vecka. Ibland kände vi oss så mätta som man gör på julafton. Du vet, när det ska smakas lite och lite till och till slut är man som en upplåst ballong som håller på att spricka.?

Kakbuffè. Det är bara början. Kakbuffèn var 20 meter lång.

Aktiviteter på Kaya Belek

Vid klubbhuset på golfbanan ” Kaya Palazzo Golf”.

Om du vill röra på dig lite eller gillar spa så finns det flera möjligheter på Kaya Belek. Hotellet erbjuder många aktiviteter. På anläggningen finns två pooler med sötvatten, en inomhuspool, bastu, jacuzzi, turkiskt bad och ett spa med olika behandlingar och massagetyper. Den närliggande ”Golf Kaya Palazzo”-banan ger dig möjlighet att spela bra golf. Det finns även möjlighet att spela bordtennis, volleyboll, fotboll och bowling. Du kan också, träna aerobics eller paddla kanot och testa andra vattenaktiviteter i omgivningarna. Kaya Belek ordnar också aktiviteter för barn och på kvällarna bjuder de på underhållning.

Efter en vecka i Belek var vi fyllda med energi i både kropp och själ. Vi spelade golf på en fin bana, bodde på ett bra hotell med superbra service och avslappnade atmosfär med hav och vajande palmer i bakgrunden. Det enda vi kan klaga på är att tiden gick så fort. När svingen satt ordentligt så var det dags att åka hem.

Bra att veta

  • Det krävs reservation till alla á la carte restaurangerna. De är populära, så boka plats så snart du kommer till hotellet om du vill utnyttja erbjudandet. 
  • Kostnad för dryck tillkommer.
  • Vi bokade resan på www.golfeen.se . Där kan du hitta bra golffynd.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *