Om Radisson Blu Hotell Yas Island i Abu Dhabi

Radisson Blu Hotell.

Hotell Radisson Blu Yas Island ligger vid Abu Dhabi kusten på Yas Island ö och är omgiven med Yas Links golfbana och nöjesparker. Hotellet bjuder på fantastisk vy över Abu Dhabi-kusten och golfbanan om du har rum med havsutsikt. Vi hade ett sådant rum och njöt verkligen av utsikten varje morgon och kväll. Vårt hotellrum var också rimligt fräscht och hade moderna bekvämligheter, som en minibar och gratis wifi.

Utsikt från hotellrummet.

På hotell Radisson Blu finns ett poolområde, solstolar, parasoller och poolhanddukar som är gratis. På området finns det också en barnpool och poolbar. 

Restauranger och faciliteter

Hotellet har flera restauranger och barer. 

Hotellets lobby.

Assymetri är en bufférestaurang där serveras alla måltiderna ifall du har all-inclusive eller halvpension som vi hade. À la carte-restaurangen Filini serverar italiensk mat och bjuder på utsikt över poolen, havet och golfbanan. På Amerigos serveras mexikanska rätter och à la carte-restaurangen Belgian Beer Café specialiserar sig på belgisk mat och dryck. På hotellet finns också gratis bastu, jacuzzi, gym och beachvolley. Massage, spabehandlingar, tennis och golfbana finns att tillgå mot avgift. Golfbanan Yas Links ligger bredvid hotellet men det finns ingen ingång till banan från hotellet.

Utsikt över banan från hotellrummet.

Transport från hotellet

Utsikt från hotellet.

Radisson Blu erbjuder gratis transport till stranden på Yas Beach, solstolar, parasoller och strandhanddukar. Radisson Blu erbjuder också gratis hotellbuss till alla närliggande nöjesparker som t.ex. Ferrari World, Yas Waterworld och till shoppingcenter Yas Mall men inte till golfbanan. Vi spelade en runda på Yas Links golfbana och fick ta en taxi dit eftersom själva entrén till banan ligger långt från hotellet. Har man en golfbag med sig så kan det vara jobbigt att gå så långt. 

Radisson Blu Hotell.

I närheten av hotellet ligger en flygplats och trafiken från den kan vara störande men vi tyckte inte att det var så farligt, däremot tyckte vi att det var lite långt till Abu Dhabi city från hotellet. Abu Dhabi city ligger 30 km bort. Det var något vi missade när vi bokade hotellet och det blev onödiga taxikostnader varje gång vi skulle åka till Abu Dhabi.

Hotellets omgivning

Yas Island ö är fullproppad med nöjesparker och attraktioner för barnfamiljer. Till exempel Warner Brothers World, där du trillar rakt in i superhjältarnas värld allt från Batman till Scooby Doo, eller Ferrari World där du bland annat kan åka världens snabbaste berg – och dalbana eller ta en rundtur på Ferrari-fabriken. 

Hotellet är bra val för barnfamiljer som älskar nöjesparker. Om William hade varit liten nu, så hade detta varit ett toppenställe för honom. Det finns verkligen mycket att uppleva och det är lätt att ta sig runt från hotellet med gratis transport. För oss som ville åka till Abu Dhabi och Dubai blev det lite mer komplicerad färd från detta hotell. 

Poolen på Radisson Blu är vackert upplyst på kvällen.

Servis på hotellet

Hotellet bjöd på bra servis, personalen var hjälpsam och trevlig. Maten i buffétrestaurangen var inte den bästa vi har ätit men den får godkänt. Kaffe serverades bara gratis på morgonen till frukosten men inte på kvällen. För oss som hade halvpension kostade plötsligt en kopp kaffe 60 kr.

Stranden

Det var en hel del byggarbete runt hotellet, både vid stranden och golfbanan. Stranden är liten men badvänlig. Den är extra mysig på kvällen vid solnedgången. Till stranden kan du ta en promenad eller åka hotellbuss.

Promenad vid stranden.
Yas Beach på kvällen.
Yas Beach.

Radisson Blu är ett bra hotell för resenärer som vill stanna enbart på Yas Island men för oss som ville upptäcka mer än Yas Island var det inte det bästa valet. 


Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hania skriver:

    Witaj! Jestem pod wrażeniem piękne widoki gratuluję ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *