Miracle Garden i Dubai – konst, kärlek och romantik

Miracle Garden i Dubai.

Miracle Garden ligger i Dubai och är verkligen mirakulös. Det är kärlekens och romantikens trädgård.

Att se trädgården i full blomst med 150 miljoner blommor arrangerade i färgglada bågar, enorma blomsterskulpturer och former är verkligen magnifikt och häpnadsväckande. Något liknande har jag inte sett förut.

Miracle Garden i Dubai.

Trädgården är bara öppen från november till mitten av maj, så den återuppbyggs säsong efter säsong.  Under sommaren är parken stängd för renovering, något som krävs för att skydda växterna och blommorna från den höga sommarvärmen som förekommer i Dubai.

Men varje år i november på en yta av 72 000 kvm kommer ett litet paradis med dofter och färger till liv igen.

Denna otroliga skapelse lanserades på Alla hjärtans dag, 2013 och sedan dess har trädgården lockat miljoner av besökare och hamnat i Guinness rekord, för den största vertikala trädgården, världens största blomsterskulptur som bildar formen av ett flygplan och det senaste i februari 2018 var Mickey Mouse som en blomsterskulptur.

Mikey Mouse skulpturen har nästan 100 000 växter och blommor, väger nästan 35 ton, och stöds av en 7-tons stålstruktur med en grund av armerad betong på 50 ton.

Trädgården har ett avancerat underjordiskt bevattningssystem som levererar vatten och gödsel till växternas rötter. Avloppsvatten som används för bevattning kan används flera gånger om.  

Blomflygplan Emirates A 380.

 Några av attraktioner i parken

Blomklocka i Miracle Garden.

En häftig klocka

Den här måste du se om du besöker Miracle Garden för det är en mycket attraktiv 15 meter lång blomklocka som är gjord av riktiga växter och blommor med mönster som ändrar utseendet beroende på säsongen. De mekaniska delarna av klockan importerades från USA och dess design är skapad av det egna inhemska landskapsföretaget Miracle Garden Landscaping.

Vackra passager

The Hearts Passage är den mest framträdande attraktionen i parken. Det sägs att Hearts Passage ger ett intryck som fastnar i besökarnas sinne, efter att ha besökt Dubais Miracle Garden. Hearts Passage är en gångpassage, inuti dussintal stora hjärtan som består av mängder blommor. Närvaron av dessa blommor och deras doft ska ge en evig upplevelse. Ja, det kanske ligger någonting i det eftersom det var så mycket folk som skulle ta kort just vid den passagen.

The Hearts Passage.

Färgstark paraplypassage är också en del av ett blomtema i Miracle Garden. Paraplypassagen har ett tak av paraplyer på toppen. Blommor är vackert integrerade under dessa färgglada paraplyer på sidorna. Det finns flera paraplypassager i parken. Det grundläggande syftet med varje paraplypassage är att ge skuggan till besökarna. Dubai är trots allt en öken och ibland under dagen kan temperaturen vara hög.

Paraplypassage och fikaplats.
 Butterfly Passage.

Lake Park

Lake Park är fullt av färgglada blommor och vattenfontän. Runt vattnet finns det små bänkar där man kan sätta sig och njuta av tillvaro. Det porlande vattenljudet med blandning av färgglada och väldoftande växter är så rogivande och avkopplande. Vi satte oss vid sjön i en behaglig skugga och bara njöt. Det kändes som tiden stannade till för en stund och de kreativa sidorna hos människor vaknade till liv. Jag såg en man som plötsligt började teckna. Många fotograferade naturligtvis. Själv tänkte jag att det hade varit mysigt att ha med sig ett staffli och måla en tavla men som tur var hade jag min kamera och kunde fånga en liten droppe av den fantastiska miljön skapad genom mänsklig kreativitet.

Lake Park.

Rastplatser

Om du är trött efter lång promenad inuti trädgården kan du ta en paus på någon av rastplatserna. 

Det här platsen blev min favorit direkt. En liten romantisk paviljong där vi kunde uppleva den sköna atmosfären, ta lite bilder och ladda upp för att se resten av parken.

En annan mysig rastplats i Miracle Garden.

Årets nyhet 2019

En 12 meter hög nallebjörnsskulptur som består av tusentals färskväxter och blommor är en av de nyaste attraktionerna i trädgården. Teddybjörnen håller ett hjärta som specifikt avslöjar att den sprider budskap om kärlek och harmoni.

Vi var i parken i flera timmar men det behövs nästan en dag för att kunna se och uppleva allting i lugn och ro.

Vi hade underbara timmar i Miracle Garden och jag rekomenderar den starkt för dig som gillar romantik, blommor och vackra trädgårdar, där kreativitet och fantasi flödar.

Bra att veta

 • Miracle Garden ligger i Dubais stadsdel Al Barsha. Du kan åka dit med metro, buss eller taxi . Om du ska åka metro tar du den röda linjen. 
 • Bussen nr 105 tar dig till parken på 20 min.
 • Taxi hittar du lätt överallt. 
 • När du ska åka tillbaka finner du buss eller taxi precis utanför antrèn.
 • Det är inte tillåtet att ta med sig mat till parken.
 • Öppettider:
 • Söndag-Torsdag 9.00- 21.00 
 • Fredag och Lördag 9.00-23.00
 • Biljetter kostar ca 157 kr per vuxen.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Hania skriver:

  Witaj! Piękne zdjecia tylko tak dalej ???serdecznie pozdrawiam życzę dalszych wyjazdów ?

 2. Hania skriver:

  Witaj. Pięknie pisz dalej piękne zdjęcia gratuluję

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *