En golfrunda i hjärtat av Abu Dhabi

Abu Dhabi City Golf.

Andra golfbanan som vi provade våra golfskills på när vi var i Förenade Arabemiraten var Abu Dhabi City Golf . Abu Dhabi City Golf ligger i hjärtat av staden Abu Dhabi och är omringat av skyskrapor och en hästbana. Det är en 9 håls-bana som också kallas för ”folkets golfbana” eftersom den är tillgänglig för alla oavsett golfskills och handikapp. Abu Dhabi City Golf har belysning som tänds på kvällen, så du kan även spela en runda under en natthimmel.

Om golfbanan

Abu Dhabi City Golf.

 Banan byggdes i 1978 och i 22 år var det en 18-håls sandbana. År 1998 omvandlades den till Abu Dhabis första 9 håls gräsbana som designades av den brittiska golfbanedesignern Ian Scott Taylor.
 
Sedan dess har tusentals golfare kommit hit och matchat sina färdigheter mot den varierande layouten som bjuder på både svåra, lättare hål och en del vatten. Det finns risk att din boll kan landa i vatten på fem av de nio hålen. Banan är i bra skick och har välskötta greener. Den har inte så spektakulära vyer som Yas Links bana (som jag skrev om i ett tidigare inlägg )och gräset har inte den klassen heller, men för att vara den äldsta bana i staden så är den en välskött, prisvänlig ”gamling ”som levererar på sitt sätt.

Abu Dhabi City Golf. En skyskrapa i bakgrunden.

Det som förvånade mig mest med den banan var att den hade ett stort rökområde där du kunde röka pipa men ingen bollrange som var direkt ansluten till banan. Driving range finns någonstans bakom hästbanan men du kommer inte åt den från golfbanan. Vi är så vana att det alltid finns en driving range som ligger i anslutning till golfbanan så vi frågande inte ens om den. Vi kom ut på banan och började leta efter den. Efter att vi kört några varv med golfbil fick vi veta att det inte fanns någon driving range och vi fick nöja oss med en chipp och puttgreen.

Abu Dhabi City Golf. Klubbhuset. Uteservering med utsikt över banan.

Om spelet på banan

Vi anlände till banan på en blåsig dag och ibland var bollen borta med vinden och i vattnet. Golfrundan gick upp och ner men det var kul att spela ändå. Vi spelade tillsammans med två herrar från Europa, en engelsman och en holländare. Vi spelade två gånger 9 hål där nionde hålet spökade varje gång. Greenen på det hålet är placerat bakom en damm och lutar från baksida till framsida vilket innebär att bollen lätt rullar i vattnet även om du slå ett bra slag som landar på green. Det måste vara lagom. Det är ett sådan hål som man pratar om i eftersnack efter en avslutad runda och kommer ihåg länge.

För övrigt var det en trevlig bana som kan jämföras med en svensk golfbana i medelklass.

Abu Dhabi City Golf.
Abu Dhabi City Golf . En boll i vattnet.
Abu Dhabi City Golf. Framsida av klubbhuset.

Bra att veta

  • På golfklubben finns en restaurang och uteservering med utsikt över banan.
  • Om du kommer utan golfutrustning så kan du låna den på plats.  
  • Taxi är det bästa sättet att ta sig till banan. Personalen i receptionen hjälper dig att boka en taxi tillbaka till hotellet.
  • Golfbilen ingår i greenfeen. 
  • Greenfeen 18 hål kostar mellan 400kr – 520kr
  • Mer information finner du på www.adcitygolf.com

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hania skriver:

    Witaj! Lubię czytać twój blog. Są ładne widoki. Kiedy czytam mam ochotę podróżować.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *