Tönnersjö Golfbana-golf och naturupplevelse

Tönnersjö Golfbana

Tönnersjö Golfbana- golf och naturupplevelse

En bit söder om Halmstad ligger Tönnersjö Golfbana. Banan är lätt kuperad, i ett kulturlandskap med gamla fina ekar, glittrande vattendrag och kvittrande fåglar.

Här finns två banor, en artonhålsbana och en pay and play korthålsbana som är öppen för alla. 

I denna artikel kan  du läsa om  hur det är att spela på Tönnersjö Golfbanan samt få en guide och tips i fall du tänker komma förbi och ta en golfrunda .

Artonhålsbana är ganska konditionskrävande i början av säsongen när  man är lite rostig efter vinter men efter några golfrundor känns det bra igen. 

Den  första delen av banan,  hål ett till nio är  kuperad och känns som en berg -och dalbana , går upp och ner . Den halvan ligger också i ett mer öppet landskap med ganska breda fairways . 

Andra delen av banan hål tio till arton är lite enklare, plattare och har mer skogskaraktär. På den sidan finner du dogleg, fina gamla ekar och även hallonbuskar med goda bär. Hela banan har en jättefin och spännande layout där alla spelare får utmaning oavsett handikapp .

Tönnersjö Golfbana hål 13.

Hur är det att spela på Tönnersjö Golfbana?

Tönnersjö Golfbana är vår hemmabana . Vi är ofta där och svingar. Ibland är det ljuvligt  att spela på kvällen innan solen går ner. Då kan man se en  dramatisk, vacker himmel som speglar sig i olika färger i de skimrande vattendragen . Banan intar en fridfull, harmonisk stämning något som känns bra i själen.

Tönnersjö Golfbana. Hål nr 18.

Vi spelade  första rundan för säsongen i april. Då började banan bli grön och ekarna slog ut sina första knoppar. Vi hörde måsar som byggde sina bo på tredje och fjärde hålet och små fåglar som sjöng fina serenader när vi svingade. Nu i juni har fåglarna små ungar och ser till  att de hoppar i vattnet  när golfare är på gång .

Förra året var banan bränd av solen , men den tog sig igen efter vinter och lite regnskurar och i år är den fin igen.

Tönnersjö Golfbana. Hål nr 10.

Det känns fortfarande som att teerna behöver en ”ansiktslyftning.” De är lite  buckliga och ostabila. Greenarna däremot är bättre tack vare bevattning  som har skett  under torkperioden . 

Ibland flyger bollarna åt höger och vänster  men det är lättare att hitta dem nu när skogen har gallrats.

Tönnersjö Golfbana . Hål nr 12 . Bred layout , dogleg och skog till höger. När driver går långt och lite till vänster så är det ett enkel spelat hål.
Tönnersjö Golfbana. Hål nr 9.

Restaurangen på golfbanan

Ifall  du  är hungrig och vill äta  före eller efter golfrundan  finns det   en restaurang  på golfbanan.

Restaurangen har öppet mellan 8.00 – 15.00 och är inrymd i ett gammalt stenhus byggt 1917, där den mysiga öppna spisen sprider ljus och värme.

Dagens lunch serveras varje dag från kl 11:30- 13:30. Lunchen kostar 95 kr vardagar och 130 kr helger. Du kan också förboka en måltid från restaurangens meny eller beställa en grill låda om du bor i stuga eller husbil och vill laga maten själv.

Klubbhuset och stugorna

Klubbhuset.

Tönnersjö Golfbana erbjuder olika golfpaket med boendealternativ.

Du kan antingen bo  i klubbhuset, en stuga eller hyra en husbilsplats.

Stugorna är  belägna  på pay and play banan.

Stugorna på Tönnersjö Golfbana.

Varje stuga är utrustad med kök kombinerat med allrum, två sovrum, toalett och dusch.

Det finns även tillgång till grill. En stuga rymmer 4 personer.

Det finns också en större  stuga som  heter Villa Nordica .Den  har en altan med en fin utsikt.

På sistone har det blivit populärt att hyra en husbil/husvagnsplats som ligger precis vid driving rangen.

För icke golfande gäster kostar platsen 125 kr/dygn inklusive el.

För golfare som spelar med golfhäfte eller annan rabatt kostar platsen 75 kr/dygn inklusive el.

Vid full erlagd greenfee är platsen gratis.

Korthålsbana pay and play

Pay and play banan är  lätt kuperad 9-hålsbana. Den är  lättare att spela än långbanan och hålen är betydligt kortare. Banans längsta hål är bara  220m.

När banan är i finaste skick så har den  också  en fin layout med ett spektakulärt  hål nr 3 som är vår favorit. Du slår från höjden och på vägen ner passerar du ett litet vattenfall  och en bäck som går precis bredvid greenen.


Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *