Hur var det att bo på Apostolata hotell?

Apostolata hotell. Utsikt från hotellrummet.

Under tiden vi var på Kefalonia bodde vi på Apostolata hotell i Skala . Apostolata är ett all-inclusive hotell, vackert beläget på klipporna,  omgivet av havet och  blommande växter.

Har du rum med havsutsikt och älskar havet så kan du njuta av utsikten från att solen går upp varje morgon tills den gömmer sig bakom berget och mörkret faller på. 

Vi hade ett familjerum med havs utsikt och balkong. Rummet var rymligt och enkelt. Städningen var ok men vatten fick vi hämta själva, ingen påfyllning i baren alltså.

Det som var lite utmanande var nivåskillnader på hotellområdet.

Min mamma som är  äldre tog pauser då och då när hon skulle gå uppför eller nedför på trappor, men samtidigt var hon  glad att hon klarade alla trapporna och backarna.

Ingången till vårt rum . Bilen fick vi parkera precis utanför. Smidigt och bra.
Nyfikna ”grannar”.

Vid poolområdet

Apostolata hotell. Poolområdet.

I buffé restaurangen Sea Perl som ligger uppe på taket serveras huvudmålen frukost , lunch och middagsbuffé .Vid polen är baren Zephyros, öppen för drycker och snacks. Det finns också en loungebar för dryck inomhus. På kvällarna bjuder hotellet på kvällsunderhållning och drinkar i baren. 

Om du vill motionera så kan du gå till gymmet, spela bordtennis , simma eller bara ströva runt hotellet på de nivåskillnaderna . Det var en bra träning för oss särskild , när vi var extra mätta efter maten och knappt kunde röra oss . 

Vill du koppla av så kan du sätta dig vid poolen under ett parasoll, ta en drink och titta på havsutsikten  eller gå till spaavdelningen. 

Vy över poolen och havet.
På kvällen var det kul att spela lite bordstennis.
Bröllopskapell vid strandkanten.

Hotellets strand

Utanför Apostolata finns det en liten strand med  solstolar och parasoller, men där får du bada från klipporna och en strand av sten. En riktig sandstrand finns det lite längre bort från hotellet  i Skala. Du kan gå dit om du gillar långa promenader eller åka gratis buss  som avgår 5 gånger per dag från hotellet. I Skala finns det också butiker, restauranger och bankautomater.

Hotellets strand.

Stranden utanför hotellet är inte barnvänligt men mysig om du vill koppla av.  Om du har tur så kan du se några bergsgetter som kommer dit ibland och klättrar på klipporna.

Vad tyckte vi om Apostolata?

Vi var nöjda med vårt val av hotell . Det hade ett otroligt vacker läge och blomstrande grönska, trevlig personal och underhållning. Maten var god och varierande i form av buffé . Rummet vi hade var enkelt men rymligt med balkong och havsutsikt som var underbar. Städningen får bara godkänt eftersom baren var inte påfylld med vatten och man  kunde hitta  lite dammtussar här och där, men hotellets läge, havsutsikten och hela atmosfären ger hotellet extra plus i kanten.

Apostolatas omgivning.

Bra att veta

  • Passar för vuxna och barnfamiljer.
  • En lekplats finns vid poolen.
  • Nivåskillnader inom hotellområdet.
  • WI-FI saknas på rummen, ingår i allmänna utrymmen.
  • Grattis buss till stranden.
  • Mer information hittar du på
  • https://apostolata.gr

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *