Kaya Palazzo Golf i Turkiet

Trippoints

En blogg om resor,äventyr och golf

Hur var det att spela på Kaya Palazzo golfbana i turkiska Belek? 

8 januari 2019

Vid klubbhuset på golfbanan " Kaya Palazzo Golf".

Kaya Palazzo är en fin parkbana i Turkiet med breda fairways som är omgivna av pinje och eukalyptusträd. Kaya Palazzo har ingen ruff, bara semiruff. Detta tyckte vi var bra eftersom det underlättade att hitta bollen och vi slapp att slå den från högt gräs. Ni som spelar golf vet hur det kan gå när man ska slå en boll från högt gräs. Bollen kan hamna var som helst eller inte komma ut alls.

 

Banan öppnades 2007 och är designad av den prisbelönta bandesignern Davis Jones, han är dessutom en före detta duktig PGA-proffsspelare. Banan är både utmanande och förlåtande för att alla spelare oavsett ålder och golfteknik ska kunna njuta av en golfrunda.

 

Kaya Palazzo gjordes på ett tätt område och Davis Jones designade banan lite kortare för att det skulle passa för alla golfare, även för de som inte slår bollen jättelångt. Banan är ca 6000 meter lång och är perfekt för dig som vill ha utmaningar som inte bara bygger på längden av dina driver-slag, Men får du iväg bra driverslag så är det bara en bonus. Lägger du till ett bra närspel så kan du komma till mål med ett bra resultat. Du kanske tänker: Lättare sagt än gjort, men så är det med golf. När jag ser proffsen spela tänker jag att jag ska gå ut på banan och bara göra så där, hur svårt kan det vara "Ha, haa"...

I bakgrunden syns artonde green på "Kaya Palazzo Golf".

Hur ska banan spelas?

Många av hålen på Kaya Palazzo Golf har designats efter ett mönster som ger belöning för risker. Spelar du säkert så håller dig på par. Tar du risker så får du möjligheten att komma på mycket bättre resultat. Banan har 6 sjöar och en del vattenhinder att slåss med. Det gäller att tänka ut de bästa ställena att placera bollen inför nästa slag och ta rätt klubba för att landa där du har tänkt. Banan ser lätt ut vid första anblicken men är svårare än man tror.

 

Det börjar redan på andra hålet. Välplacerade bunkrar och minimala förändringar av linjen på greenen kommer att testa dina färdigheter. Om du spelar smart på denna bana kan du gå därifrån med ett mycket bra resultat. Missbedömer du riskerna så hamnar du i vatten eller bland eukalyptusträd.

 

Jag tog fel klubba och trodde att jag skulle komma över vatten direkt på green men hamnade i sjön. Bosse skulle sätta extra fart på bollen och träffade på ett träd för att sen fortsätta baklänges och landa på green, på en intill liggande bana men vi hade det kul och trevligt ändå.

 

Vi hade förbokat tider och varje gång vi skulle spela fick vi ett trevligt sällskap av andra golfare som gick i samma boll. Vatten ingick i varje runda som vi hämtade vid första tee. Ifall vi skulle blir hungriga eller törstiga under spelet fanns det möjligheter att köpa förfriskningar från en golfbil som körde runt på banan. Dessutom var golfbanan belägen bara på fem minuters gångavstånd från hotellet. Perfekt för oss som bodde just på Kaya Belek.

 

När vi var klara med golfrundan kunde vi ta en dricka i det sköna klubbhuset.

Klubbhuset har en väldigt trevlig terrass med utsikt mot artonde greenen och ettans tee. Där kan du även förvara dina klubbor och få dina skor putsade. Personalen är supertrevlig och serviceinriktad. Ja, vi kan bara rekommendera Kaya Palazzo Golf i Belek.

 

 

 

Bra att veta

 

  • Greenfee kostar mellan 60 - 100 € beroende på säsong.
  • Det är billigare att spela om du köper golfpaket med hotell.
  • Att hyra golfklubbor kostar 30 €.
  • Golfvagn 5 €.
  • Golfbil 45 €.
  • Golfbollar 3 €.
  • Vi hittade ett prisvärt golfpaket till Belek på www.golfeen.se
  • Det var billigt och bra.

 

 

Du kanske även gillar

Om mig och bloggen

Hej!

Jag heter Danuta Jansson och driver denna resebloggTrippoints.

På trippoints kan du läsa om äventyr, sightseeing, charter och golfresor som jag gör tillsammans med min familj.


Här hittar du även recensioner, guider och tips om de destinationerna vi besöker som förhoppningsvis hjälper dig att hitta ett specifikt resmål som du vill åka till eller planera en skön semester.


Så, följ med på äventyr, hitta ditt drömresmål eller bara läs och njut!

Kategorier

Gilla bloggen på facebook

Populära inlägg om resor

5 november 2018

Den gamla lagunen


7 oktober 2018

Vattenfallet Skogáfoss

25 januari 2019

Utflykt till Chichén Iza

Populära inlägg om golf

24 juni 2018

Tönnersjö Golbana-golf och naturupplevelse

8 januari 2019 

Hur var det att spela på Kaya Palazzo golfbana i turkiska Belek?

8 juli 2018

Ljubyheds golfbana-mystiska cirklar och världens äldsta flygplats

Följ mig på Instagram