Burj Khalifa

Trippoints

En blogg om resor,äventyr och golf

På toppen av Burj Khalifa

25 februari 2019

Panoramavy från toppen av Burj Khalifa.

Spindelliljan är blomman som var en inspirationskälla för arkitekten Adrian Smith och hans vision om Burj Khalifa. Spindellilja är en blomma som växer i öknen och blommans välskapta struktur och proportioner blev början till världens högsta byggnad.

Burj Khalifa är verkligen ett torn med variation. Det innefattar bostäder, kontor, Armani hotell och lägenheter, spa och hälsa anläggningar, fyra poler och två observations däck. Armani lägenheter är placerade från våning 9 till 16 och varje lägenhet har exklusiv design med måttbeställda möbler och exakt anpassade detaljer för att skapa en varm, harmonisk känsla med helhet, balans och elegans.

Om Burj Khalifa

Mer än 12 000 människor från hela världen jobbade med att bygga tornet och hela Dubai Downtown som kom till liv vid sidan av Burj Khalifa. Världens högsta byggnad krävde ingenjörs skills, mätningar, maskiner och naturligtvis hårt arbete. För att bygga tornet användes tre av världens största själv hakande kranar med lyftkapacitet på 25 ton. Den totala vikten av aluminium och glas som användes motsvarar 5 stora flygplan och den totala längden av metall är 293 gånger längre än Eiffel Tornet i Paris.

För att anpassa konstruktionen till klimatförhållanden i Dubai gjordes det över 40 vindtester och analyser hur klimatet kan påverka tornet.

Burj Khalifa-världens högsta byggnad.

Om mig och bloggen

Hej!

Jag heter Danuta Jansson och driver denna resebloggTrippoints.

På trippoints kan du läsa om äventyr, sightseeing, charter och golfresor som jag gör tillsammans med min familj.


Här hittar du även recensioner, guider och tips om de destinationerna vi besöker som förhoppningsvis hjälper dig att hitta ett specifikt resmål som du vill åka till eller planera en skön semester.


Så, följ med på äventyr, hitta ditt drömresmål eller bara läs och njut!

Kategorier

Gilla bloggen på facebook

Populära inlägg om resor

5 november 2018

Den gamla lagunen


7 oktober 2018

Vattenfallet Skogáfoss

25 januari 2019

Utflykt till Chichén Iza

Populära inlägg om golf

24 juni 2018

Tönnersjö Golbana-golf och naturupplevelse

Skyskrapor som finns och nya som byggs i närheten av Burj Khalifa.

Konstnärer från hela världen satt sin prägel

8 januari 2019 

Hur var det att spela på Kaya Palazzo golfbana i turkiska Belek?

Vattenfall i Dubai Mall.

Många designers och konstnärer från hela världen satt sin prägel på Burj Khalifa. Det är över 1000 konstverk som pryder byggnaden och området omkring. Många konstverk är symbol för god anda och global harmoni. Tanken är också att konstverken ska vara en länk mellan olika kulturer och framställa Burj Khalifa som en symbol för internationellt samarbete.

 

I lobbyn av Burj Khalifa dominerar skulpturen ”Världens röster” av Jaume Plensa. Skulpturen består av 196 cymbaler och droppande vatten som faller på cymbalerna skapar distinkta toner som representerar människors röster från hela världen.


Från observationsdäck på Burj Khalifa kan du se både en uppslukande vy över Dubai och Fontän Dubai som är störst i världen.  Idag är Burj Khalifa ett välbesökt turistmål och en av de mest fotograferade byggnaderna i världen.Tornet med sina 828 m är också världens högsta byggnad men inom kort kommer rekordet tas över av en annan skrapa "The Tower "som ska vara färdig år 2020.

Panoramavy över Dubai från toppen av Burj Khalifa.

Dubai fontän.

Besök alternativ på Burj Khalifa


Tillträde till våning 124 och 125

Det finns olika alternativ att besöka Burj Khalifa. Det billigaste alternativet är att köpa biljett och få tillträde till våning 124 och 125 som kostar ca 361 kr. För de pengarna får du ta världens näst snabbaste hiss till 125 våningen och se 360 graders panoramautsikt över Dubai och Persiska viken.

Där kan du också se en utställning om arbetet bakom kulisserna av Burj Khalifa, använda teleskop för att titta närmare på staden.


Kombi biljett till Dubai akvarium och Burj Khalifa

Ett annat alternativ är en kombibiljett som kostar ca 527 kr. I den ingår besök på Dubai Akvarium och Burj Khalifa.

Med kombibiljetten kan du välja om du vill först åka till toppen av Burj Khalifa eller besöka världens största svävande akvarium som finns i Dubai Mall. Det som är bra med det alternativet är att du kan göra de båda aktiviteterna i vilken ordning du vill och du har god tid på dig eftersom Dubai akvarium är öppet från 10.00-24.00 med sista inträde 23.30


Biljett med guidning till Burj Khalifa

Burj Khalifa Biljett och guidning till våning 124,125 och 148 kostar ca 973 kr.

Den turen tar 90 min och här får du tillgång till utsiktsplatsen, en lyxig lounge och personlig service. Först åker du till sky lounge, där du blir eskorterad till en speciell hiss och åker till våning 125. Där får du se 360 graders panoramavy över Dubai tillsammans med en gästambassadör som berättar historier om Dubai. Till sist åker du till våning 148 och världens högsta belägna observations däck utomhus. Under resans gång blir du också bjuden på arabisk kaffe och dadlar.


Soluppgången och frukost 

Om du är morgonpigg kan du välja ett alternativ med soluppgång och frukost. Då åker du till toppen av Burj Khalifa mellan 05:30- 08:00, ser solen gå upp och äter frukost och bakverk på caféet.


På toppen & Armani Deli

Det finns också ett alternativ som heter ” At the top + Armani Deli." Du får åka till våning 124 och 125 se panoramautsikten och sedan åka till Armani Deli restaurang och avnjuta italiensk tre rätters lunch med Dubai fontän i bakgrunden.

 

Emaar byggnad. Härifrån kan du se fontänshower.

Vad tyckte vi om besöket på toppen av Burj Khalifa och Dubai akvarium

Panoramavy över Dubai från toppen av Burj Khalifa.

Den var verkligen en häftig upplevelse att se panoramavyn av Dubai och Persiska viken från den höjden. Storleken på bilar och de höga skyskraporna bara försvann och staden såg ut som "SimCity" - ett spel på dator. Byggnaden och hela området omkring är verkligen imponerande och har lyft Dubai från en liten stad till en världsmetropol. Vi åkte upp till toppen av Burj Khalifa på förmiddagen och det var många människor som skulle åka med men köerna var inte så överdrivet långa och allting gick smidigt. Vi hade en kombibiljett så efter Burj Khalifa tog vi lunch och sedan gick vi till akvariet. Akvariet var fint men inte lika imponerande som tornet. Eftersom jag hade läst att det var världens största svävande akvarium så hade jag förväntat mig mer. Första, svävande delen med hajar och färgglada fiskar som simmade ovanför oss var ganska häftig. Men när vi kom till den andra delen på övervåningen kändes det som vilket akvarium som helst och tog bort lite av tjusningen med attraktionen som egentligen syns lika bra utifrån.

Dubai akvarium i Dubai Mall.

Bra att veta


  • Dubai fontänshower är synkroniserade med utsiktsplattformen och ljudet hörs på toppen av Burj Khalifa. Om du prickar in besöket så det stämmer tidsmässigt med fontänshow så kan du se showen därifrån.

 

  • Fontänshow är varje dag kl 13:00 och 13:30.
  • Fredagar 13:30 och 14:00.
  • Kvällsshower är mellan 18:00-23:00 varje halv timme.

 

 

Du kanske även gillar

8 juli 2018

Ljubyheds golfbana-mystiska cirklar och världens äldsta flygplats

Följ mig på Instagram