Ökensafari Abu Dhabi

Trippoints

En blogg om resor,äventyr och golf

Ökensafari och grillmiddag under stjärnhimmel i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten

4 februari 2019

Öknen i Abu Dhabi.

Förenade Arabemiraten är full av spektakulära byggnader, modern arkitektur, häftiga upplevelser och fina golfbanor. Vi har nyligen varit i Dubai och Abu Dhabi. Där har vi bland annat slirat i sanden på ökensafari, upptäckt mirakelträdgården, varit på toppen av Burj Khalifa och naturligtvis spelat golf. Medan vi fortfarande är uppvärmda av solen och håller på att smälta alla intryck tänker jag börja att berätta om ökensafari. Jag ska beskriva hur utflykten var och samtidigt ge dig lite fakta ifall du vill åka på det härliga äventyret.

Hur var det att slira i sanden?

Samlingsplats för ökensafari.

Ökensafari var vårt första äventyr när vi kom till Förenade Arabemiraten. Vi bokade utflykten från Sverige innan vi åkte via GetYourGuide (länken finns i slutet av inlägget). Det var smidigt och bra. Vi blev hämtade på hotellet Radisson Blu i Abu Dhabi och plockade upp ett par till som skulle följa med. Sedan var det bara att ge sig ut i öknen. Vi började mjukt. Körde lite försiktigt i sanddynerna och tog sen en liten dricka och fotopaus.

Om mig och bloggen

Hej!

Jag heter Danuta Jansson och driver denna resebloggTrippoints.

På trippoints kan du läsa om äventyr, sightseeing, charter och golfresor som jag gör tillsammans med min familj.


Här hittar du även recensioner, guider och tips om de destinationerna vi besöker som förhoppningsvis hjälper dig att hitta ett specifikt resmål som du vill åka till eller planera en skön semester.


Så, följ med på äventyr, hitta ditt drömresmål eller bara läs och njut!

Kategorier

Gilla bloggen på facebook

Populära inlägg om resor

Fotopaus i öknen.

Under tiden vi fotade och tittade oss omkring kom flera bilar som skulle vara med på turen. När alla var samlade, började vi köra i full fart.  Det var så häftigt, kändes som att åka berg dalbana fast i sanden. Vi hade en förare som hade bra kontroll över bilen. Han spetsade till det hela och tog sanddynorna med en sådan vinkel att bilen nästan låg på sidan. Jag trodde ett tag att vi skulle välta men Bosse sa att jag skulle ta det lugnt för att föraren har koll. Och det hade han. Allting gick bra och bilen stod på alla fyra hjulen när vi var klara.

 I lägret Al Khathim

Efter det äventyret åkte vi till kamelfarmen och sedan till ett traditionellt arabiskt läger. Lägret Al Khathim var en liten oas i öknen, där vi skulle aktivera oss i egen takt fram till andra delen av ökensafarin som var middag och underhållning.

 

I oasen kan du prova olika aktiviteter som kamelridning, åka bräda från sanddynorna, fotografera sig med en falk, köpa souvenirer med mera.

Ett traditionellt arabiskt läger.

Vi började med kamelridning. Det var en blandning av skräck och förtjusning. Det var kul att rida men det kändes lite hårt när kamelerna skulle lägga sig på marken igen. Det var ingen mjuklandning precis men vad gör man inte om man vill uppleva öknen i alla drag.

 

Jag, Bosse och kamelerna.

Till topen av en sanddyn

Sandboardåkning.

Efter kamelridningen klättrade vi upp till toppen av en sanddyn för att kunna se utsikten och beskåda solnedgången därifrån. Jag trodde aldrig att det skulle vara så svårt att klättra upp på en sanddyn. Jag sjönk många gånger ner i sanden och bjöd på gott skratt innan jag kom upp men jag måste säga att det var det värt. Utsikten där uppe, solnedgången och atmosfären var magnifik.

 

När solen gick ner och brasan tändes var det dags för en kväll på beduinvis.

Enligt traditionen för beduinerna betyder solnedgången slutet på dagen. När månen lyser uppe på himlen samlas beduinerna i sina tält eller ute på sanddynerna och börjar umgås. De tänder en brasa, äter mat, dricker te, berättar historier, lyssnar på vinden och njuter av stjärnhimlen på natten. Ljuset från brasan ska guida resenärer som har gått vilse i öknen och välkomna dem till gemenskapen.

 

Solnedgången i Abu Dhabi öknen.

Underhållning i middag

Vi började kvällen och den andra delen av safarin med att titta på traditionella shower mag och spinndans. Sedan åt vi god mat som bestod av arabiska rätter. Därefter släktes alla lampor och vi avslutade kvällen med att njuta av stjärnhimmel.

 

Det var en ljuvlig kväll i öknen och en bra start för nästa äventyr som ledde till Dubai, men det ska jag berätta om i nästa inlägg, så häng med och ha det gott tills dess!

 

Magdansuppvisning i lägret Al Khathim.

En traditionell spinndans.

Bra att veta

 

  • Du kan välja morgon eller kvällssafari med eller utan grillmiddag.
  • Du är ute på äventyret mellan 4-6 timmar.
  • Bra att ta med sig en extra tröja och långbyxor om du väljer kvällssafari. Det kan vara lite kyligt i öknen på kvällen.
  • I utflykten ingår bland annat transport från och till hotellet.
  • Priset varierar från ca 580 kr uppåt.

 

Du kanske även gillar

5 november 2018

Den gamla lagunen


7 oktober 2018

Vattenfallet Skogáfoss

25 januari 2019

Utflykt till Chichén Iza

Populära inlägg om golf

24 juni 2018

Tönnersjö Golbana-golf och naturupplevelse

8 januari 2019 

Hur var det att spela på Kaya Palazzo golfbana i turkiska Belek?

8 juli 2018

Ljubyheds golfbana-mystiska cirklar och världens äldsta flygplats

Följ mig på Instagram